Levedygtige oekologiske kalve
Økologiske kalve går i lang tid hos koen, de kommer tidligt i grupper og får komælk i tre måneder. Økologiske kalve har imidlertid en høj dødelighed, som ligger over niveauet for tilsvarende konventionelle kalve. Den højere dødelighed hos økologiske kalve er problematisk både i forhold til mælkeproducenternes økonomi, men også for vurderingen af den samlede velfærd i økologisk mælkeproduktion.
Projektets formål er at udvikle en managementpraksis for økologiske kalve, der sikrer kalvene immunisering, optimal gruppeopstaldning og fodring med pasteuriseret mælk. Projektet vil derfor understøtte en hurtig reduktion i sygdom og død i kalvenes første seks leveuger
Artikel om tips til opstaldning af øko-kalve i grupper samt om vigtigheden af hygiejne i kalvens første leveuge, hvor den er udsat for stort smittepres.
Øko-Sops til systematisering af kalvepasningen.
Nyhedsbrev nr. 1 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 2 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 3 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 4 fra Calvex til deltagere i "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 5 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 6 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 7 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Nyhedsbrev nr. 8 fra Calvex til deltagere i projekt "Levedygtige økologiske kalve".
Facebook-opslag december 2017: Det går rigtig godt med at sænkekalvedødeligheden i de økologiske malkekvægbesætninger.
Dødeligheden hos økologiske kalve er generelt højere end hos konventionelle. Det gælder primært i de første to levemåneder og om vinteren.